Saturday, November 19, 2011

Nik hampir mendapat mata penuh

Nik Ahmad Farouqi mengapuhkan kekelikannya ke Kelantan dengan mengutip mata demi mata dalam usaha beliau untuk menjadi juara pertama 1st FIDE Rated. Bermula cemerlang di Kuala Krai dengan membelasah Krai Master Baharuddin sampai dia tak dapat makan roti canai guna tangan lagi, Nik disekat oleh Nik apabila Nik memaksa Nik menerima tawaran draw.


Keesokan harinya Nik tiba liwat di Insta FOrex untuk memblunder Jijoe yang telah menunggu beliau sejak jam 8 pagi. Ini menyebabkan Jijoe blunder digerakan ke 18 dengan Nxb5. Namun begitu Jijoe sempat berbangga apabila mentrick Nik dengan membawa game ke arah Morra Gambit, opening yang Nik sendiri gunakan. Setelah kejutan awal itu, Nik menyodok Marzuki dan juga Azlin dengan rakus sekali. Marzuki yang dipanggil secara rawak setelah dinosour Syed Azizi belum kebah daripada demam telah disodok sebelum itu oleh kebangkitan Hero yang boleh berbangga dengan 2 kemenangan ke atas pemain rated.


Dengan ini, AZLIN MASIH MENCARI KEMENANGAN PERTAMA.


Keputusan:

18 Nov 2011

9 pagi

Nik Nazri 1 - 0 Ezmi
Nik Farouqi 1 - 0 Baharuddin

2 petang

Nik Nazri draw Nik Farouqi
Ezmi 0 - 1 Baharuddin

19 Nov 2011

9 pagi

Azizul 0 - 1 Nik Farouqi
Marzuki 0 - 1 Ezmi


12 tengahari

Marzuki 0 - 1 Nik Farouqi
Ezmi 0 - 1 Azizul20 Nov 2011


9 pagi


Azlin 0 - 1 Nik FarouqiLiputan ini juga boleh didapati dalam Bahasa Inggeris standard di laman My Chess Life jika anda bermasalah untuk memahami post ini.

No comments:

Post a Comment